Apotheek de Run

Máxima Medisch Centrum heeft naast de ziekenhuisapotheek ook twee openbare apotheken: de Run (Veldhoven) en de Karpen (Eindhoven). Patiënten die een recept krijgen, kunnen hier hun medicijnen ophalen. Apotheek de Run vindt u tegenover de fontein bij de hoofdingang van locatie Veldhoven. Apotheek de Karpen bevindt zich in de polikliniekhal van locatie Eindhoven.

Uw eigen apotheek wordt, indien u daar toestemming voor heeft gegeven, door onze openbare apotheken geïnformeerd over de opgehaalde medicijnen. Vervolg- of herhaalrecepten kunnen zowel bij apotheek de Run of apotheek de Karpen als bij uw eigen apotheek worden gehaald.

Service 

Apotheek de Run en Apotheek de Karpen zijn bedoeld als extra service voor de patiënt. De behandelend specialist en apotheker werken dicht bij elkaar in hetzelfde gebouw. Dat maakt het eenvoudig om te overleggen en samen te werken. De patiënt maakt zelf de keuze of hij gebruik maakt van deze service. Het assortiment van Apotheek de Run en Apotheek de Karpen is afgestemd op het voorschrijfbeleid van de artsen in het ziekenhuis. Geneesmiddelen die vergoed worden declareren wij rechtstreeks aan de verzekering. Let op: 's avonds na 18.00 uur en op zondag- en feestdagen gelden de avond-, en weekendtarieven. Deze tarieven zijn hoger dan de gebruikelijke tarieven maar worden meestal vergoed door uw zorgverzekeraar m.u.v. uw eigen risico. Deze tarieven gelden alleen voor receptgeneesmiddelen. Op handverkoopartikelen en cosmetica geldt gedurende deze tijden een toeslag van €5,00 per keer. In de apotheek kan men precies het bedrag aangeven die naar uw zorgverzekeraar gestuurd wordt.

Assortiment 

Apotheek de Run en Apotheek de Karpen hebben een uitgebreid assortiment. Naast uw recept medicijnen hebben de apotheken ook een groot aantal zelfzorgartikelen in voorraad. Denk dan bijvoorbeeld aan pijnstillers, koortslipcrème, hoestmiddelen, vitaminepreparaten of zwangerschapstesten. Ook is er een uitgebreide huidverzorgingslijn van  Vichy en  La Roche Posay in beiden apotheken aanwezig. Daarnaast zijn er nog diversen specialistische geneesmiddelen op voorraad zoals bv. capecitabine, Lucrin, Pregnyl en Gonal F.  

Deskundigheid 

Bij onze openbare apotheken staat een team van deskundige apothekersassistenten voor u klaar. Zij nemen ruim de tijd voor uitgebreide voorlichting en het beantwoorden van uw vragen. U kunt ook de assistentes persoonlijk spreken. In de apotheek zijn spreekruimtes waar u in alle rust uw vragen kunt stellen. Heeft u vragen, dan kunt u de apotheker of assistentes ook bellen: apotheek de Run (040) 888 90 35, apotheek de Karpen (040) 888 52 43

Wat te doen bij een klacht?

Ondanks ons streven naar kwaliteit kan het voorkomen dat klanten niet of minder tevreden zijn. Neem in dat geval bij voorkeur contact op met een apotheekmedewerker om samen tot een oplossing te komen. Of mail naar apotheekderun@mmc.nl of apotheekdekarpen1@mmc.nl voor ondersteuning. Wij registreren alle klachten, fouten en opmerkingen en bekijken wat de oorzaak is van een fout en/of klacht. Daarna zoeken we een structurele oplossing om ervoor te zorgen dat de klacht niet meer voorkomt. Dit komt in ons kwaliteitszorgsysteem.

Mochten we er samen niet uitkomen, dan kun je contact opnemen met de klachtenfunctionaris van het MMC, klik op de volgende link:

https://www.mmc.nl/patienten/patienteninformatie/patientenervaringen_en_klachten/klachtenfunctionaris_klachtenopvang_bemiddeling

Contact

(bij de hoofdingang van locatie Veldhoven, tegenover de fontein)

De Run 4600

5504 DB Veldhoven

Tel: (040) 888 90 35

Fax: (040) 888 60 29

e-mail: apotheekderun@mmc.nl 

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 08.00 tot 17.30 uur. Na de openingstijden gaat de dienstwaarneming in. Tijdens deze dienstwaarneming is de apotheek geopend voor spoedgevallen.

Diensttijden

Maandag t/m vrijdag: 17.30 tot 22.00 uur

Zaterdag en zondag: 10.00 tot 21.00 uur

Feestdagen: 10.00 tot 18.00 uur

Buiten onze openingstijden kunt u terecht bij de Centrale Dienstapotheek Eindhoven.

Michelangelolaan 2

5623 EJ Eindhoven

Tel: (040) 243 66 66

Plattegrond

Overzicht begane grond VHV (pdf, 945,80 kB)